Over ons

woensdag
middag

Elke woensdagmiddag begint gemoedelijk aan de stamtafel. Met koffie of een andere lekkernij. Gezellig en rustig. 
Maar dat verandert zodra onze leden van het Zoetermeerse WoDaMi (WoensDagMiddag) de partij-indeling van hun snookermiddag krijgen. Ondanks (of dankzij) de leeftijd van de leden, variërend van 55 tot 85, bouwt de spanning snel op. En hoewel wij allemaal voor ons plezier snooker spelen, willen we uiteraard onze wedstrijd winnen. Want winnen geeft toch een extra goed gevoel aan een toch al geslaagde, wekelijkse bijeenkomst.
 
De inzet gedurende de middag is groot. In een best-of-5 of een best-of-7 wordt uitgemaakt wie deze middag de beste of de gelukkigste is. Punten worden voldoende gescoord, maar helaas zijn de echte, grote breaks voor de meesten nog onbereikbaar. Maar dat verandert niets aan onze ambitie.
 
Als er winnaars zijn, dan zijn er ook verliezers. De tendens is vaak: Als de ballen net iets ander gerold zouden hebben, was de uitslag zeker anders uitgevallen. Kortom, niemand heeft het gevoel kansloos te zijn. Elke competitie kent zijn ranglijst, maar dat betekent niet dat de anderen zich daarbij neerleggen. Een nieuwe competitie geeft weer nieuwe kansen. En zo gaat het al lang en als het aan de spelers ligt, blijft dat ook nog lang zo.
 
Winnaar of bijna-winnaar, elke prestatie telt voor WoDaMi. En dat is te danken aan het verslavende spelletje snooker. 

“Pot as many balls as you can”
(John Virgo)

Gezellig

Uitgangspunt 1: Het is maar een spelletje. We maken dit zo leuk mogelijk.

Respect

Uitgangspunt 2: De spelers geven en ontvangen onderling respect en waardering.

Strijd

Uitgangspunt 3: We spelen om te winnen. Eerlijk spel is de basis van snooker. Elke prestatie telt.